Wat is een Internet Provider

maandag 01 juli 2013

Internet Providers ofwel Internet Service Providers bieden personen en bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van het internet (www), e-mailadressen en FTP (zelf bestanden online zetten). De Internet Providers bieden diverse Internet Abonnementen aan in diverse soorten en maten, goedkope abonnementen zorgen ervoor dat de verbinding met het internet niet al te snel zal zijn. Hoe duurder het pakket hoe groter de downloadsnelheid, hoe sneller de internetverbinding. 

De meeste grote internet aanbieders zoals ZiggoUPCKPNTele2 en Telfort bieden naast internetabonnementen ook combinatie-pakketen aan zoals een pakket met internet en bellen.Internet en bellen combinatiepakket

Om de verbinding te kunnen maken met het internet zul je een modem moeten installeren. Normaal gesproken kun je het modem, tegen bijbetaling, bij het Internet Abonnement bestellen. Een monteur kan deze, mocht je twee linkerhanden hebben, installeren.Maximale downloadsnelheid

Belangrijk bij het vergelijken van internet abonnementen is de maximale downloadsnelheid. Deze geeft ana hoe snel de verbinding met het internet is. Lees hier meer over de maximale downloadsnelheid.


Maximale uploadsnelheid

Daarnaast is er ook nog zoiets als de maximale uploadsnelheid, oftwel de snelheid waarmee gegevsn het internet opgeschoten worden. Lees hier meer over de maximale uploadsnelheid.