Draadloos internet

vrijdag 20 september 2013

Draadloos internet is erg handig als u niet altijd op 1 plek in huis aan het werk wilt zijn. Even beneden bij de televisie zitten met uw laptop, tablet of zelfs telefoon en ondertussen even op internet rondneuzen is een mogelijkheid als u voor draadloos internet hebt gekozen. Het kan nog gekker. Denkt u maar eens aan een zomerse dag waarbij u in de tuin geniet van uw eigen internetverbinding.

Echter, als u al draadloos internet hebt, kent u vast wel de ergerlijke momentjes, waarop uw verbinding opeens verdwenen lijkt te zijn, of waarop uw sites tergend langzaam laden. Aangezien draadloos internet via de "lucht" gaat, is dat gevoeliger dan wanneer uw verbinding via een kabel zou gaan. Het is immers een radiosignaal. Zonder het te weten, hebt u apparaten in huis die het signaal van uw draadloze verbinding kunnen verstoren. Denkt u maar eens aan een magnetron, een draadloze huistelefoon, een babyfoon en andere draadloze apparaten die hun signaal ook via de "lucht" verzenden.

Daarbij kan het signaal van uw Wi-Fi modem tevens beperkt worden door (gewapend) betonnen muren en plafonds, maar zelfs metalen objecten kunnen het signaal verstoren. Het beste is dan ook om uw Wi-Fi modem niet te ver van uw werkplek neer te zetten. Dit geeft u het beste draadloos internet.

Bent u uw verbinding helemaal kwijt, dan kun u de modem resetten. Hiervoor trekt u de stekker waarmee de modem stroom krijgt, uit het stopcontact. Soms is het genoeg om meteen daarna de stekker weer in het stopcontact te steken, maar op sommige momenten is het beter even een minuutje te wachten. Als uw modem een aan/uit knop heeft kan het in bepaalde gevallen ook helpen de modem enkel even uit en weer aan te zetten. 

Hierna moet u even wachten tot de modem weer verbinding heeft gemaakt met het apparaat wat Wi-Fi gebruikt. Dit kan soms een paar minuten duren. Meestal is hierna het probleem opgelost en kunt u weer gebruik maken van draadloos internet. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw internetprovider.