Miljoenen Nederlanders ontdekken on demand tv kijken via internetprovider

Als we het aanbod van deze internetproviders vergelijken met Netflix, bieden internetaanbieders aanzienlijk meer

woensdag 08 januari 2014

In 2013 hebben miljoenen huishoudens gebruik gemaakt van de on demand-diensten van internet providers. Als we het aanbod van deze internetproviders vergelijken met hetgeen wat bijvoorbeeld Netflix aanbiedt, dan bieden de internetaanbieders toch wel aanzienlijk meer.

De meeste on demand titels bij UPC

Met bijna 12.000 titels biedt UPC van alle providers het meeste aan qua tv-programma’s, series en films. Meer dan de helft hiervan is via een vorm van Uitzending gemist. UPC biedt daarnaast 5.000 tv-series en films aan. Bij KPN kun je kiezen uit 7.000 titels in totaal, terwijl je bij Ziggo ‘slechts’ keuze hebt uit 6.000 titels. Hiervan is een deel gratis, maar voor een heel aantal moet je een abonnement afnemen of per titel betalen.

Nieuwkomer Netflix

De nieuwkomer op de on demandmarkt in Nederland is de aanbieder Netflix. Met 1.200 titels is het aanbod van Netflix nog beperkt, maar de verwachting is dat daar iedere maand nieuwe titels bijkomen. In vergelijking met HBO en Film1 loopt de ook nog tegen een voordeligere maandprijs voor op het aantal aangeboden titels. 

Vergelijken

Wil je de providers vergelijken op meer dan alleen het televisieaanbod? Bekijk dan onze vergelijker.