Nederlanders gebruiken massaal Popcorn Time

De illegale variant op Netflix is nergens ter wereld zo populair als in Nederland. Popcorn Time biedt de nieuwste tv-series en f

maandag 02 februari 2015

De illegale variant op Netflix is nergens ter wereld zo populair als in Nederland. Popcorn Time biedt de nieuwste tv-series en films aan in een gebruiksvriendelijke gratis app. 

Netflix en HBO balen flink

Amerikaanse tegenhangers Netflix en HBO balen flink. Maar ook de Nederlandse filmindustrie loopt miljoenen euro mis door deze piraterij. Helaas is er weinig aan te doen, doordat de makers van Popcorn Time anoniem zijn. Stichting Brein kan echter wel eisen dat internetproviders Popcorn Time gaan blokkeren. Of het zo ver komt, hangt waarschijnlijk van de rechtzaak tegen The Pirate Bay af. Maar wat een betere oplossing zou zijn, is dat Netflix of HBO net zo’n ruim en actueel aanbod aan gaan bieden, en net zo gebruiksvriendelijk. Popcorn Time biedt namelijk een interface vergelijkbaar met Netflix; filmposters zijn aan te klikken en streamend te kijken. Volgens een anonieme woordvoerder blijft Popcorn Time gratis bestaan, zonder advertenties of andere storende factoren. 

Nederlanders voorlopers op on demand kijken

Bijna 5 miljoen Nederlanders kijken een film of tv-serie wanneer het hen uitkomt; on-demand. Via het aanbod van de internetprovider of via Netflix of HBO. Via een internetprovider betaal je meestal per gekeken aflevering of film. Bij Netflix en HBO betaal je een maandbedrag waarna je onbeperkt kunt kijken. En een derde van die 5 miljoen Nederlanders kijkt (ook) illegaal. Popcorn Time wordt geschat op een gebruikersaantal van 100 duizend Nederlanders. Netflix heeft nog steeds de overhand met 700.000 Nederlandse abonnees.