Steve Jobs droomde van gratis wifi voor iedereen

Apple-oprichter droomde ervan dat iedereen buitenshuis toegang zou hebben tot wifi

woensdag 06 augustus 2014

Bij de introductie van de eerste iPhone droomde de Apple-oprichter en visionair ervan dat iedereen buitenshuis toegang zou hebben tot wifi. Dit stond in een interview dat de inmiddels overleven Jobs.

Gedeelde wifi

Steve Jobs hield van wandelen, en nam daarbij graag zijn mobiel mee. Maar in de begin jaren van de iPhone was het mobiele internet lang niet zo snel als de 4G-mogelijkheden van nu. Wifi was toen wel beschikbaar, maar elk netwerk wat hij tegenkwam was vergrendeld met een wachtwoord. 

Hotspot naar hotspot

Zoals de grote internetproviders Ziggo en UPC nu aanbieden droomde Jobs van open wifi-netwerken. Maar dan van mobiele internet aanbieders. Dus dat je van wifi-hotspot naar hotspot kon.

Overal wifi

Helaas is Steve Jobs zijn droom niet uitgekomen, maar je kan wel in de buurt komen. Als je een internetabonnement van UPC of van Ziggo neemt kun je gebruik maken van die wifi-spots. Je hoeft dan maar 1x je gebruikersnaam en wachtwoord in te geven en je gaat van wifi-netwerk naar wifi-netwerk. En dat scheelt toch behoorlijk in je mobiele internetkosten.