Wijzig je e-mail wachtwoord

Internetproviders raden hun klanten aan om wachtwoorden te wijzigen

maandag 13 oktober 2014

Alle Nederlandse internetproviders raden hun klanten aan om het wachtwoord van hun e-mail aan te passen. 

Verander niet alleen het wachtwoord van je e-mail, maar doe dit ook voor al je andere online accounts, en blijf dit ook regelmatig doen. Dit is het advies wat alle Nederlandse internetaanbieders geven aan hun klanten. De reden hiervoor is dat een grote criminele organisatie blijkbaar een behoorlijke hoeveelheid inloggegevens en e-mailadressen in handen heeft gekregen.

Nederlandse internetproviders ontvingen laatst een lijst van alle e-mailadressen die de criminele organisatie volgens de NCSC, de National Security Center (www.ncsc.nl) verzameld heeft. Of die zijn misbruikt voor criminele activiteiten is niet bekend. 

Klanten van Tele2, Versatel en Zonnet ontvangen persoonlijk een e-mail met het verzoek hun wachtwoord te wijzigen. Bent u klant bij een van deze internetproviders en hebt u voor dinsdag 14 oktober 23:00 uur geen e-mail ontvangen? Dan staat uw e-mailadres niet op de lijst. 

Internetproviders adviseren verder hun klanten om het wachtwoord van hun e-mailaccount niet voor andere online activiteiten te gebruiken, zoals het bestellen bij webshops.