Veelgestelde vragen FAQ

Naar aanleiding van vragen van gebruikers hebben wij een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. Staat je vraag niet in de lijst dan kun je ons je vraag stellen via het contactformulier. Heb je een vraag over een specifiek abonnement dan raden wij je aan om te kijken op de website van de aanbieder van het abonnement. Abonnementen veranderen snel en de juiste en meest up-to-date informatie over een specifiek internetabonnement vind je immers op de websites van de providers.

 • Hoe vind ik een abonnement dat bij mij past?

  Wij kunnen je helpen met het maken van deze beslissing door middel van onze Keuzehulp. Jij benatwoord een aantal vragen en aan de hand van de gegevens antwoorden kiezen wij het abonnement dat het bete bij jouw eisen past.
  Lees verder over de Internet Providers Keuzehulp.
 • Wat is de Keuzehulp?

  De internet providers vergelijken Keuzehulp is een hulpmiddel waarmee je kunt bepalen welk internetaabonnement het beste bij jou past. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij een abonnement adviseren dat voldoet aan de eisen die jij als gebruiker hebt gesteld. Het kiezen van een abonnement is al moeilijk genoeg dus een extra hulpmiddels zoals de Keuzehulp kan daarbij de juiste oplossing zijn.
  Lees verder over de Internet Providers Keuzehulp.
 • Wat is de rol van Internetprovidersvergelijken.nl?

  Internetprovidersvergelijke.nl houdt de prijzen en de inhoud van de internetabonnementen zo goed mogelijk up-to-date zodat je ten allen tijden de juiste informatie te zien krijgt. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om middels onze vergelijkers verschillende internetabonnementen met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je deze service geven omdat wij, zodra je een abonnement afneemt bij een van de aanbieders, een commissie krijgen van deze aanbieder.
 • Is Internetprovidersvergelijken.nl objectief en onafhankelijk?

  Internetprovidersvergelijken is geen onderdeel van een provider, wij zijn een compleet onafhankelijke website. Hierdoor kunnen wij een objectief en onafhankelijk oordeel vellen over het aanbod van abonnementen en je zodoende de beste, goedkoopste en populairste abonnementen aan je voorleggen zonder invloed van de providers.
 • Hoe wordt de Top 3 populairste abonnementen bepaald?

  Op onze website houden wij bij welke abonnementen het meest bekeken worden en welke daarbij heet vaakst worden aangeschaft. Die internetpakketten die het vaakst worden aangeschaft zijn volgens ons ook direct de meest populaire abonnementen.
 • Wat houdt maximale downloadsnelheid precies in?

  De maximale downloadsnelheid wil zeggen met hoeveel kbit/s (kilobits) of Mbit/s (megabits) per seconde je de gegevens van het internet kunt downloaden. Indien je regelmatig grote programma's download dan is een hogere maximale downloadsnehlheid aan te raden dan wanneer je enkel en alleen websites bekijkt. Het is dus de snelheid waarmee je gegevens van het internet af kunt halen.
  Lees verder over de Maximale downloadsnelheid.
 • Wat houdt maximale uploadsnelheid precies in?

  De maximale uploadsnelheid wil zeggen met hoeveel kbit/s (kilobits) of Mbit/s (megabits) per seconde je de gegevens naar het netwerk kunt versturen. Stel je wilt een video op het internet plaatsen dan ligt het aan je uploadloadsnelheid hoe lang het duurt voordat de video ook daadwerkelijk ge-upload is.
  Lees verder over de Maximale uploadsnelheid.
 • Wat is het verschil tussen ADSL en kabelinternet?

  Een verbinding via ADSL loopt via de telefoonlijn en de kabelverbinding gaat via het datanetwerk van de kabelexpoitant. Een kabelverbinding kan veel data aan en is daardoor sneller dan een ADSL verbindig.
  Lees verder over het verschil tussen ADSL en kabelinternet.