Internet providers vergelijken
Vergelijk het lekker zelf

Maximale downloadsnelheid

wat is de maximale internet snelheid

Bij de downloadsnelheid gaat het om de gegevens die je van het internet download. 

Het gaat daarbij niet alleen om het downloaden van films, mp3s en documenten. Op het moment dat je een website bezoekt, waarop plaatjes staan, download je de plaatjes zodat je deze kunt zien en download je de gehele content van de desbetreffende website. Dit gaat dus allemaal ten koste van de downloadsnelheid, hoe hoger de maximale downloadsnelheid hoe sneller de gegevens van een website kunnen worden ingeladen. 

Welke maximale downloadsnelheid je nodig hebt hang helemaal af van je internetgebruik. Ben je vaak online, download je veel bestanden en speel je spellen online dan is het belangrijk om eeninternet abonnement te nemen met een hoge maximale downloadsnelheid (denk aan 20 Mbs en hoger). 

Wil je enkel en alleen in de avond als je thuis komt even wat websites bekijken, een e-mail versturen en verder eigenlijk niets dan kun je het af met het meest eenvoudige abonnement. 
Persoonlijk vind ik het niet verstandig om de goedkoopste oplossing te nemen (je weet wat ze zeggen van goedkoop) maar om een abonnement met een maximale downloadsnelheid van plus minues 3 Mbs. 

Naast de maximale downloadsnelheid is er ook nog de maximale uploadsnelheid.