Internet providers vergelijken
Vergelijk het lekker zelf

Internetten via de kabel met de snelheid van glasvezel

VodafoneZiggo zegt vanaf 2020 kabelinternet op glasvezelsnelheid aan te bieden

Het klinkt als een fabeltje, maar VodafoneZiggo zegt dit vanaf 2020 aan haar klanten aan te kunnen bieden. De internetprovider zegt over 2 jaar niet alleen de downloadsnelheid op glasvezelniveau te krijgen,maar ook de uploadsnelheid. 

Dataverbruik stijgt explosief

Ieder jaar stijgt het datagebruik met 40-50%. Niet alleen neemt het internetgebruik bij bedrijven toe, maar ook gezinnen gebruiken steeds meer internetdata. Vanwege deze toename moet er ook wat gebeuren aan het kabelnetwerk. 

Docsis 3.1

Om supersnel internet te kunnen bereiken is er nieuwe technologie nodig. Dit is er in de vorm van Docsis 3.1. Deze internetstandaard is door internetproviders onderling afgestemd. Hierdoor is het mogelijk om veel hogere snelheden te behalen op hetzelfde kabelnetwerk. 

VodafoneZiggo stopt met analoge tv

Het verbeteren van het kabelnetwerk is natuurlijk niet goedkoop. Om deze veranderingen te bekostigen heeft de provider besloten te stoppen met analoge tv. Dit geeft capaciteit voor sneller en betere internetverbindingnen. Per september is het niet meer mogelijk om analoge televisie af te nemen van VodafoneZiggo in de regio Rotterdam.

Kabelinternet met glasvezelsnelheid

In de Utrechtse wijk Oog in Al mogen 20 huishoudens en bedrijven de snelle verbinding testen. Zij krijgen 1 gigabit per seconde. Momenteel zijn snelheden van 150 - 200 megabit al snel. De nieuwe snelheid is dus tot 5x zo snel. 

Steeds sneller internet

Volgens VodafoneZiggo is dit slechts het begin. De verbeteringen zijn volgens de internetprovider niet alleen qua snelheid. Ook de stabiliteit van de internetverbinding zal aanzienlijk worden verbeterd. Daar heeft VodafoneZiggo al de nodige verbeteringen bewerkstelligt. Zo zijn er met de afgelopen zomer veel minder problemen geweest met de internetstabiliteit dankzij werkzaamheden. Ook zal de uploadsnelheid aanzienlijk verbeteren. Momenteel ligt die namelijk veel lager dan de downloadsnelheid. VodafoneZiggo zegt dat de uploadsnelheid net zo snel zal zijn als de downloadsnelheid.