Internet providers vergelijken
Vergelijk het lekker zelf

Internetproviders gaan per 1 juli hun prijzen fors verhogen

Bijna alle aanbieders gaan prijsstijging doorvoeren per juli

Bijna alle grote internetaanbieders gaan een prijsstijging doorvoeren per juli. Dit betekent voor veel gezinnen dat ze meer gaan betalen voor internet, maar ook voor televisie en telefonie. Denk hierbij aan een bedrag van € 2 - € 3 per maand, afhankelijk van bij welke provider je zit en welk pakket je hebt. 

Internetproviders vergelijken op prijsverhoging

Als je een abonnement hebt bij Ziggo dan kun je rekenen op een gemiddelde verhoging van ongeveer € 1,65 per maand. Het populairste alles-in-een-pakket stijgt met € 2 per maand. Volgens de internetprovider is het nodig om de investeringen in het netwerk te kunnen bekostigen. Deze investeringen zijn volgens Ziggo nodig om te voldoen aan het toegenomen digitale dataverbruik.

De grootste concurrent van Ziggo, KPN gaat gemiddeld € 2,50 tot €3,50 meer per maand vragen voor internet, televisie en telefonie. De provider geeft ook aan de investeringen te moeten bekostigen om de klanten betere internetsnelheden te bieden en extra televisiezenders. 

Voor de internetabonnementen van XS4ALL ga je maandelijks € 2,50 - € 3,50 meer betalen, en in ruil daarvoor krijg je niet eens bij alle pakketten sneller internet. 

Telfort heeft vorige maand al de prijzen verhoogd met een bedrag tussen de € 2,50 - € 5 per maand. Dit werd alleen bij nieuwe klanten en nieuw afgenomen pakketten doorgevoerd. Als bestaande klant heb je hier dus geen last van. 

Ook Tele2 had in maart al een prijsstijging doorgevoerd van € 2 - € 3. En alleen voor het goedkoopste pakket ging de internetsnelheid omhoog. 

Alleen voor de pakketten bij T-Mobile betaal je na 1 juli niet meer dan je gewend was. T-Mobile rekent wel een iets hoger bedrag voor nieuwe glasvezelabonnementen. 

Ben je het niet eens met de prijsstijging en wil je niet meer betalen? Dan heb je het recht om je contract kosteloos op te zeggen. Dit kan bij Ziggo, XS4ALL en KPN. Dit komt omdat de prijsstijgingen hoger zijn dan de inflatie. 

Nog meer prijsstijgingen

Vorig jaar hadden de internetproviders ook al hun prijzen verhoogd. Toen was je € 22 extra per jaar kwijt. Met de komende prijsstijging komt daar € 20 - € 40 per jaar bij. Komende jaren zullen de prijzen naar verwachting blijven stijgen. Dit omdat de internetproviders hun investeringen in sneller internet, betere beveiliging en betere netwerken terug moeten zien te krijgen.