Internet providers vergelijken
Vergelijk het lekker zelf

Actie voor meer keuze snel internet

De Consumentenbond heeft een actie gestart voor meer keuze snel internet

De Consumentenbond heeft een actie gestart om druk op de Tweede Kamer te leggen om ervoor te zorgen dat er meer keuze komt voor snel internet. De campagne heet: Meer keuze snel internet!

Oorzaken weinig keuze

Consumenten geven signalen af dat ze niet voor een andere internetprovider kunnen kiezen voor sneller of even snel internet. Er is nu gebrek aan concurrentie vindt de Consumentenbond. Andere oorzaken zijn gesloten netwerken en het ontbreken van eisen ten opzichte van de niet te ontwikkelen netwerken. 

Weinig internetproviders vergelijken

Slechts 23% van de Nederlanders kan kiezen uit snel internet van minstens 30 Mbps tussen 3 of andere aanbieders. Uitzondering is bijvoorbeeld Harderwijk waar de consument kan kiezen tussen 6 internetproviders met snel internet. 

Er is pas echte concurrentie mogelijk wanneer er nieuwe internetnetwerken komen waarop andere aanbieders hun diensten kunnen aanbieden. 

Steun de actie

Vind jij ook dat je te weinig keuze hebt en dat er meer concurrentie moet komen voor snel internet? Laat je stem horen en steun de actie van de Consumentenbond!