Internet providers vergelijken
Vergelijk het lekker zelf

Bijna 90 procent Nederlands shopt via internet

Nederlanders hebben in eerste half jaar bijna 8 miljard euro online besteed

Nederlanders hebben in het eerste half jaar van 2015 bijna 8 miljard euro besteed aan aankopen via het internet. Dit is een explosieve groei van bijna 20%. En bijna iedereen heeft inmiddels wel eens iets online gekocht. Dit blijkt allemaal uit een onderzoek van Thuiswinkel.org.

Producten en diensten via internet

De helft van dat geld is online besteed aan kleding, mobieltjes en andere elektronica. De andere helft is besteed aan diensten als het afsluiten van een abonnement bij een internetprovider, het kopen van vliegtickets en of het afsluiten of verlengen van verzekeringen. Door deze bestedingen zijn goed voor de detailhandel die ook profiteert van een toenemende uitgaven.

Iedereen koopt via internet

87 % van de Nederlanders heeft wel eens iets online gekocht. We worden wel steeds kritischer en willen meer te zeggen hebben over wanneer en waar onze bestellingen bezorgd worden. Levering op de volgende dag is geen uitzondering meer en inmiddels kopen we zelfs klusspullen online. 

Ook op zoek naar een nieuwe internetprovider?

Bij Internetprovidersvergelijken.nl vind je de internetprovider die bij je past. En zo behoor je ook tot die 90% die online iets koopt af afsluit.