Internet providers vergelijken
Vergelijk het lekker zelf

Bijna een miljoen klanten met VodafoneZiggo combi-abonnement

Bijna 960.000 huishoudens hebben zowel mobiel als tv- of internetabonnement van VodafoneZiggo

Bijna 960.000 huishoudens hebben in het afgelopen kwartaal zowel een mobiel als een televisie- of internetabonnement van VodafoneZiggo. Dat is 52% meer dan het jaar daarvoor.

Grootste internetprovider

VodafoneZiggo is met bijna 4 miljoen klanten een van de grootste internetproviders van Nederland. Van die 3.903.3000 huishoudens met een vaste aansluiting zijn er 960.000 klanten die een combi-abonnement hebben.

Quad-play

Het kunnen aanbieden van deze zogenoemde quadplay-abonnementen is een van de redenen geweest waarom Vodafone en Ziggo gefuseerd zijn. In april 2017 is VodafoneZiggo begonnen met het aanbieden van deze combi-abonnementen. Als verklaring voor de enorme toename van een gecombineerd VodafoneZiggo abonnement zijn waarschijnlijk de vele voordelen, zoals internetbeveiligingspakket, een extra zenderpakket en een verdubbeling van de mobiele data. 

Toename breedbandklanten

Vooral het aantal breedbandklanten steeg in het afgelopen kwartaal. Het aantal telefonieklanten steeg licht, maar het aantal mobiele klanten liep af. Ook het aantal televisieklanten voor de reusachtige internetprovider nam af. En het bedrijf eindigde het afgelopen kwartaal met een verlies van 5 miljoen euro.