Internet providers vergelijken
Vergelijk het lekker zelf

Binnenkort wifi en internet providers vergelijken via een drone

Facebook heeft het project Internet.org opgericht om internet voor iedereen in ontwikkelingslanden beschikbaar te maken.

Facebook heeft het project Internet.org opgericht. Een bedrijf dat internet voor iedereen in ontwikkelingslanden beschikbaar wilt maken. Daarom is er nu een drone gemaakt waarmee je beschikking krijgt tot draadloos internet wanneer hij overvliegt. 

Met deze drone wil Facebook de mensen die in gebieden wonen waar zelfs geen 3G-verbinding mogelijk is internetmogelijkheden bieden. Meer dan 4 miljard mensen hebben geen internettoegang, maar wonen vaak wel in gebieden met 3G.

Internet drone

Als je bij deze drone aan een apparaat denkt die je in de speelgoedwinkel kunt kopen, dan heb je het goed mis. De drone is net zo groot als een Boeing 737 en kan bijna 3 kilometer hoog vliegen. En hij zal waarschijnlijk bijna 100 dagen kunnen vliegen zonder te hoeven bij te tanken.

Internet verspreiden

Google en Facebook zijn in een heuse internetrace verwikkeld: ze willen allebei nieuwe gebieden van internet voorzien om zo hun markten te vergroten. 

Google’s wifi-ballon

Naast een drone heeft Google meerdere ijzers in het vuur. Het bedrijf is aan het testen met een ballon die ook mensen in ontoegankelijke gebieden internet moet bieden. 

Internetten in Nederland

Gelukkig hebben we in Nederland (bijna) overal internet tot onze beschikking. Wil je weten welk abonnement het beste bij je past? Gebruik dan de Internet providers vergelijken-vergelijker.