Internet providers vergelijken
Vergelijk het lekker zelf

Internet via de kabel is sneller geworden

DSL is sneller geworden, maar niet voor iedereen

Onderzoek van de Consumentenbond wees vorig jaar al uit dat er weinig te internet providers vergelijken is in Nederland. Iets meer dan 20 procent van de Nederlandse huishoudens kan kiezen uit 3 of meer providers voor snel internet (internetsnelheid van meer dan 30 Mbps).

 

Snellere DSL-verbindingen.

Sinds vorig jaar is de internetsnelheid via de kabel (zogeheten DSL-verbindingen) een stuk verbeterd. Maar lang niet iedereen profiteert hier nog van. Het blijkt uit onderzoek van De Consumentenbond dat zelfs 34 procent van de Nederlandse huishoudens nog steeds langzaam internet heeft via de kabel. En met langzaam internet wordt een snelheid tot 25 Mbps bedoeld.

 

Nog sneller internet

De Consumentenbond heeft bevonden dat internetgebruikers die al een snelle internetverbinding via de kabel hadden nu nog sneller internet heeft. Meer dan 80 procent van de onderzochte huishoudens met een verbindingssnelheid van 50-99 Mbps meldde dat het internetten nog sneller ging. Dit staat in scheel contrast met de de langzame internetverbindingen van 1-24 Mbps. Hiervan meldde slechts 30 procent van de gebruikers een snelheidsverbetering.

 

Langzaam internet in buitengebied

Veel van de internetters met een langzame verbinding wonen in het buitengebied en dat zorgt ervoor dat het moeilijk is voor de internetproviders om verbeteringen door te voeren op het DSL-netwerk. Het kost de internetaanbieders simpelweg veel meer geld om het daar beter te maken.