Internet providers vergelijken
Vergelijk het lekker zelf

XS4ALL weer de beste alles in 1 internetprovider

Uit klantenonderzoek van de Consumentenbond is XS4ALL weer verkozen tot de beste allround provider.

Beste alles-in-een-internetprovider

Ieder kwartaal vraagt de Consumentenbond aan mensen om hun internetaanbieder te beoordelen. Dit kwartaal (eerste kwartaal 2018) kwam XS4ALL Glasvezel als beste uit de bus met een 8.3. De opvolgers zijn KPN Glasvezel, XS4ALL DSL, Telfort Glasvezel en ZeelandNet/DeltaKabel. 

 

Glasvezelprovider

Vooral de glasvezelproviders komen goed uit de bus, deze staan namelijk op de eerste, tweede en vierde plek. Met XS4ALL DSL als 3e in de rij. Niet alle internetproviders zijn meegenomen omdat er te weinig mensen hun oordeel over de aanbieders gaven. De hekkensluiter is opvallend genoeg ook een glasvezelaanbieder, namelijk Caiway Glasvezel. 

 

Internetstoring

Ziggo kabelinternet en Caiway Glasvezel gaf volgens de beoordelaars teveel storingen. Over de winnaar van dit kwartaal (XS4ALL Glasvezel) werden de minste internetstoringen van gemeld. 

 

Overstappen internetprovider

Klanten van XS4ALL zullen niet snel overstappen van provider, zij geven namelijk de hoogste tevredenheidsscore in de test. Delta en KPN Glasvezel zijn ook zeer tevreden over hun provider. Caiway-klanten staan wel open om over te stappen, zij geven aan niet heel tevreden te zijn. 

 

Tevredenheid aanbieder

XS4ALL-klanten (Glasvezel en DSL) zijn nog steeds het meest tevreden over hun provider (8,9 en 8,7). Zij zullen niet zo snel overstappen. Ook de panelleden van Delta en KPN Glasvezel geven een mooie score aan hun internetprovider: respectievelijk een 8,4 en een 8,2.