Internet providers vergelijken
Vergelijk het lekker zelf

VPN wordt steeds vaker gebruikt voor veilig internetten

Steeds meer mensen ontdekken VPN

En dat is ook niet zo gek. Je hoort steeds meer verhalen over gelekte gegevens of van bedrijven of overheden die je gegevens bewaren. Met het gebruik van een VPN-service bescherm je je internetgegevens van pottenkijkers. 

Wat is VPN?

Vaak maak je gebruik van een abonnement als je gebruik wilt maken van een VPN (Virtual Private Network). Je maakt dan verbinding met een VPN-server. Je internet feitelijk via die server; je computer verstuurt gegevens naar de server, die deze weer naar een website verstuurt, en weer terug. 

Veilig internetten

Als je internet of iets downloadt, dan kan je ip-adres achterhaald worden. Als je gebruik maakt van een VPN-verbinding, gebruik je feitelijk het adres van de VPN-server. Zo kan het internetgebruik of het downloaden niet herleid worden tot 1 adres of persoon. Als het goed is, slaan VPN-servers ook geen data op van hun gebruikers. En er zijn meerdere gebruikers die dezelfde gebruik maken van een VPN-server  Zo is het vrijwel onmogelijk om individueel gebruik terug te leiden. 

Beter beschermd internetten

Als je internet via VPN dan wordt de data ook versleuteld. Dit geeft je extra bescherming als je internet via bijvoorbeeld openbare wifi van bijvoorbeeld een hotel, de trein of restaurant. Hackers kunnen dan niet je data afluisteren, wat veel te gemakkelijk is voor internetcriminelen. Helemaal als je bankzaken en dergelijke regelt.